Vektorointi viimeistelee logon!

Kun päätin keskittyä jatkossa vain verkkosivuilla ja tapahtumissa käytettäviin arvontakoneisiin, vektorointi oli oikeastaan ainoa graafinen työtehtävä joka niiden oheen kuuluu vahvasti. Siksi jätin vektoroinnin myös palveluvalikoimaani, sillä se on minulle mieluisaa työtä ja säännöllinen tekeminen luonnollisesti ylläpitää ammattitaitoa. Mitä vektorointiin tulee, en ole edullisin palveluntarjoaja – mutta olen siinä perkeleen hyvä ja kanssani voit olla varma että saat kaikki tarvitsemasi tiedostot ajallaan etkä maksa turhasta.

Mitä vektorointi tarkoittaa?

Vektorointi tarkoittaa kuvan tai logon muuttamista sellaiseen digitaaliseen muotoon jossa sen kokoa voidaan suurentaa ilman että se menettää tarkkuuttaan. Myös valmistamani yksilöidyt arvontakoneet vaativat vektoroidun version yrityksen logosta.

Yleisimmät vektoroidun kuvan tiedostomuodot ovat .eps, .svg, .ai ja .pdf.

Vektorointiohjelmista löytyy usein työkaluja automaattiseen vektorointiin. Nämä kuitenkin jättävät helposti teräväksi tarkoitettuja kulmia pehmeiksi ja voivat aiheuttaa muita yllättäviä ongelmia siinä vaiheessa kun logoa ollaan painamassa johonkin. Tämän vuoksi, teen kaikki vektoroinnit käsin laatutakuulla.

Logon vektorointi

Vektoroinnista lyhyesti:

Mitä vektorointi maksaa ja mitä siihen kuuluu?

Logon vektoroinnin hinta on 120€ +alv24%.

Jos teillä on useampi tai normaalia isompi vektorointia vaativa logo niin otathan yhteyttä ennen tilausta ja sovitaan tilauksellenne reilu pakettihinta.

Kun tilaat vektoroinnin, tilaukseenne kuulu 4kpl vektoritiedostoja logon alkuperäisissä väreissä, logon mustasta versiosta, ja logon valkoisesta versiosta = yhteensä 12kpl vektoritiedostoja (3* eps, svg, ai sekä pdf).

Lisäksi saat tilaamallesi työlle laatutakuun.

Vektorointi ja laatutakuu?

Mitä tarkoitan vektoroinnin laatutakuulla? Itselleni on tullut vastaan nyt niin monta tapausta joissa vektoritiedoston sisään (eps, ai, svg tai pdf) on vain siirretty kuvatiedosto ilman minkäänlaista käsittelyä. Tämä vilunkipeli huomataan usein liian myöhään kun ”vektoroitu” logo on jätetty odottamaan käyttöä, esimerkiksi vaikka tekstiilituotteiden tilausta.

Kun tilaat vektoroinnin minulta voit olla varma että logosi on aidosti vektoroitu.

Usein kysyttyjä kysymyksiä vektorointiin liittyen:

Mikä on vektorikuva?

Vektorimuotoinen kuva on digitaalisen kuvan tyyppi, joka luodaan käyttämällä matemaattisia yhtälöitä muotojen ja viivojen määrittelemiseksi pikseliruudukon sijaan, kuten rasterikuva. Vektorigrafiikka luodaan vektorigrafiikkaohjelmilla. Tällaisia ovat mm. Adobe Illustrator, CorelDRAW sekä Inkscape.

Vektorikuvat koostuvat muodoista, viivoista ja käyristä, jotka määritellään pikseliruudukon sijaan matemaattisilla yhtälöillä. Tämä tarkoittaa, että niiden kokoa voidaan muuttaa ilman laadun heikkenemistä tai pikselimäisyyttä, sillä matemaattiset yhtälöt voidaan laskea uudelleen ja luoda uusi versio kuvasta missä tahansa koossa tai resoluutiossa.

Mikä on rasterikuva?

Rasterimuotoinen kuva on digitaalinen kuva, joka muodostuu ruudukkomaisesti järjestetyistä pikseleistä. Ruudukon jokaiselle pikselille annetaan väriarvo, joka yhdessä muodostaa kuvan yleisilmeen.

Rasterikuvia kutsutaan myös bittikarttakuviksi, ja esimerkkeinä voidaan mainita valokuvat, digitaaliset maalaukset ja skannatut asiakirjat. Niitä käytetään yleisesti digitaalisissa grafiikka- ja suunnittelusovelluksissa, kuten Adobe Photoshopissa, ja ne tallennetaan usein formaateissa kuten JPEG, PNG ja GIF.

Yksi rasterikuvien tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että niillä on kiinteä resoluutio, mikä tarkoittaa, että kuvan muodostavien pikselien määrä määräytyy kuvan luomisajankohtana. Tämä tarkoittaa, että jos rasterikuvan kokoa muutetaan, kuvan laatu voi kärsiä, koska pikselit tulevat näkyvämmiksi ja kuva voi näyttää epäselvältä tai pikselimäiseltä.

”Kuvan vektorointi” tarkoittaa rasterikuvan piirtämistä vektorimuotoon.

Missä ja miten vektorigrafiikkaa käytetään?

Vektorigrafiikkaa käytetään yleisesti logoissa, kuvituksissa ja muissa malleissa, jotka on skaalattava eri kokoihin tai tulostusmuotoihin. Niitä käytetään yleisesti myös teknisissä piirustuksissa ja kaavioissa, koska niitä voidaan helposti muokata ja manipuloida.

Vektorigrafiikan yleisiä tiedostomuotoja ovat EPS, SVG, PDF ja AI. Toisin kuin rasterikuvat, jotka sopivat parhaiten realististen kuvien (kuten valokuvien) esittämiseen, vektorikuvat sopivat erinomaisesti muotoiluun jossa tarvitaan puhtaita, teräviä viivoja ja muotoja.

Helposti muistettava osoite:

Mikäli logon vektorointi tulee ajankohtaiseksi vasta myöhemmin, löydät tälle sivulle jatkossa  helposti muistettavan osoitteen avulla: Vektorointi.fi.