UUTTA! Lottokonehuone on avattu. Klikkaa tästä ja rakenna oma lottokone!

Arvontakone päiväkotiin

Tällä sivulle kerron päiväkotiin yksilöitävistä arvontakoneista. Päiväkotikäyttöön sopivat maksuttomat arvontakoneet löydät tämän sivun lopusta.

Arvontakone tuo päiväkotiin sujuvuutta ja iloa

Päiväkotiin suunniteltu oma arvontakone voi olla erittäin hauska ja hyödyllinen lisä joka tukee lasten kasvua ja oppimista. Tämän kaltaisen arvontakoneen avulla voit luoda positiivisen ja tasapuolisen ympäristön päiväkotilasten keskuudessa, ja se voi tuoda monia etuja päiväkotipäivien sujuvuuteen.

Arvontakone voi lisätä päiväkodin pedagogista monimuotoisuutta sillä arvonta lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta sekä opettaa kaveritaitoja.

Arvonnat auttavat tunteidenhallinnan harjoittelussa: Opitaan sietämään pettymystä kun voitto menee sivu suun, mutta samalla tuntemaan iloa kaverin puolesta. Leikkipareja arpoessa jokainen voittaa!

Kuvassa päiväkotilapsia. Tähän päiväkotiin hankittiin oma arvontakone.

Oma arvontakone teidän päiväkotiin?

Tässä listattuna muutamia oman arvontakoneen käyttömahdollisuuksia päiväkodissa:

Päiväkotiryhmien muodostaminen:

Käytä arvontakonetta satunnaisten ryhmien muodostamiseen päiväkotilasten kesken jotta lapset voivat leikkiä ja oppia erilaisten kumppaneiden kanssa.

Leikkimateriaalien jakaminen:

Arvo kuka saa käyttää erityisiä leikkimateriaaleja tai pelejä tietyllä päivällä, jotta kaikki lapset saavat mahdollisuuden leikkiä niillä.

Ruokailujärjestys:

Käytä arvontakonetta määrittämään päiväkotilasten ruokailujärjestys jotta lapset voivat syödä yhdessä eri kumppaneiden kanssa päivittäin.

Tarvikkeiden jakaminen:

Voit arpoa kuka saa valita päivän aikana erilaisista tarvikkeista, kuten piirustusvälineistä tai pehmoleluista.

Päivän erikoistehtävät:

Käytä arvontakonetta valitsemaan lapset päivittäisiin erikoistehtäviin, kuten päivän laulun esittäjä tai tarinan kertoja.

Ulkoiluleikkien organisoiminen:

Arvo kuka saa valita ulkoleikkien aloittamisen järjestyksen.

Päiväkodin säännöt ja vastuut:

Käytä arvontakonetta määrittämään kuka vastaa päiväkodin pienistä tehtävistä kuten kukkien kastelusta tai leikkipaikan siisteydestä.

Päiväkotitapahtumien arpominen:

Päiväkodin tapahtumissa kuten teemapäivissä tai juhlissa voit käyttää arvontakonetta voittajien valitsemiseen erilaisissa leikeissä ja kilpailuissa.

Erityispalkinnot ja kiitokset:

Lapsille jotka ovat osoittaneet erityistä hyvää käytöstä tai avuliaisuutta voidaan arpoa kiitospalkintoja.

Tehtävien jako aikuisten kesken:

Käytä arvontakonetta jakamaan aikuisten vastuut päiväkodissa kuten valvomisen vuorottelu ja tehtävien jako.

Miten arvontakonetta voi yksilöidä päiväkotiin?

Reaaliajan tunnistus tarkoittaa sitä että arvontakone voi näyttää erilaiselta eri kellonaikoina ja/tai viikonpäivinä. Tämä voi auttaa päivien sujuvassa etenemisessä ja lapsia aikataulujen havainnoinnissa. Koneessa voi olla vaikkapa maskotti joka tekee tiettyjä asioita määrättyinä aikoina.

Frogonfly Studios OY:n onnenpyörä arvontakone läppärin näytöllä.

Muut yksilöitävät tuotteet päiväkotiin

Arvontakoneiden lisäksi onnistuu myös muunlaiset tuotteet avuksi varhaiskasvatustyöhön. Animoitu ja reaaliajan tunnistava päiväkodin oma maskotti voi olla esimerkiksi aivan itsenäinen ja arvontakoneesta irrallinen teos, joka opastaa lapsia ajankulussa ja -käytössä siirtymätilanteita helpottaen. Valmistan myös animoituja värityskuvia, joihin saa vaikka lasten itse piirtämiä kuvia.

Näitä teoksia ei ole vielä tuotteistettu, mutta eesimerkiksi animoitua värityskuvaa pääsee kokeilemaan täällä: 

Otathan yhteyttä jos voin auttaa yksilöllisen teoksen suunnittelussa ja valmistamisessa.

Maksuttomat arvontakoneet päiväkotiin

Jos teillä ei juuri nyt ole tarvetta yksilöidylle arvontakoneelle niin voitte halutessanne käyttää maksuttomia varhaiskasvatukseen sopivia koneita:

Kuvankaappaus Lasten Onnenpyörästä.

Lasten Onnenpyörä

Tämä lasten onnenpyörä sisältää runsaasti interaktiivisia yllätyksiä ja työkaluja. Joka kerta kun arvontakoneen pallo ja kasvatettava kasvi voi olla täysin erinäköisiä. Myös seinän väri saattaa vaihtua! Koneesta löytyy myös helmitaulu ja päivän kotimainen eläin.

Kuvankaappaus Merirosvo ARRRvontakoneesta

Merirosvo ARRRvontakone

Merirosvo ARRRvontakone on ihan puhtaasti merirrosvoteemainen, onnenpyörätyylinen kone arvontojen järjestämiseen. Sopii erinomaisesti teemajuhliin myös päiväkodin ulkopuolelle.