UUTTA! Lottokonehuone on avattu. Klikkaa tästä ja rakenna oma lottokone!

Onnenpyörä

Kuvassa AI:m luoma värikäs onnenpyörä

Onnenpyörä on suomalaisten suosikki

Onnenpyörä on kaikille tuttu arvontatyökalu.

Kuten arvontakoneiden infosivuilla mainittu, arvontakoneita on monenlaisia; on lottorumpua, Excel -taulukkoa, pitkää tikkua, kaiverrettuja puun- ja luunpaloja, ja kai tavallisia arpakuutioitakin eli noppia voidaan pitää omanlaisinaan arvontakoneina.

Onnenpyörä on kuitenkin arvontakoneista sellainen jonka konsepti on kaikille valmiiksi tuttu, siksi nostamme sen esille yhtenä arvontakonetyyppinä joita valmistamme. Tältä sivulta löydät myös mielenkiintoista tietoa onnenpyörän käytön historiasta eri puolilta maailmaa.

Maksuttomat onnenpyörämme löytyvät sekä päävalikosta että tämän sivun lopusta.

Tämä sivu on vielä hieman kesken. Kiitos kärsivällisyydestä!

Tässä lista pikalinkkejä kiireisen selaajan iloksi:

Halo Onnenpyörä arvontakone sinivioletilla tehostevärillä

Onnenpyörän ominaisuudet

Kun valmistamamme arvontakoneet voivat visuaalisesti näyttää miltä vain, onnenpyörän aina tunnistaa nimenomaan onnenpyöräksi. Merkittävin ero muiden arvontakoneiden ja onnenpyörän välillä on osallistujamäärä: muissa arvontakoneissa osallistujia voi olla rajattomasti, mutta onnenpyörässä maksimimäärä osallistujille on 30, koska sitä suuremmalla nimimäärällä pyörä ei enää näytä hyvältä. Onnenpyörä on myös hieman edullisempi kuin visuaalisesti yksilöity arvontakone rajattomalla osallistujamäärällä.

Kun tilaat yksilöidyn onnenpyörän yritykselle / yhdistykselle, tilaukseesi kuuluu:

Onnenpyörän käyttö messuilla

Onnenpyörä ja GDPR

Yksilöidyn onnenpyörän hinta

Onnenpyörän historiaa

Onnenpyöriä on käytetty eri kulttuureissa jo vuosituhansien ajan: toisin kuin nykyään, niiden käyttö  liittyi aiemmin enemmän uskonnollisiin tapahtumiin ja rituaaleihin kuin esimerkiksi markkinoilla järjestettävään viihteeseen. Monien eri kultuurien onnenpyörät saivat alkunsa jostain aivan muusta ennen kuin niitä alettiin onnenpyörinä käyttämään. Tässä on listattuna muutamia mielenkiintoisia tapauksia: pyörillä on kuvattu mm. kellon- ja vuodenaikoja, hyvän ja pahan tasapainoa sekä sielun matkaa ja sen uudelleensyntymistä.

Intia: Dharmachakra

Dharmachakra eli ”Dharman pyörä” ja ”lain pyörä” on laajalle levinnyt symboli jota käytetään monissa Intian uskonnoissa, mm. hindulaisuudessa, jainismissa ja buddhalaisuudessa.

Näitä pyöriä käytetään mm. temppeleissä ja ne symboloivat uskonnollista hartautta sekä kunnioitusta jumalia kohtaan. Monissa hindulaisissa temppeleissä on suuria kivisiä pyöriä joita pyöräytetään rukousten aikana.

Dharmachakran merkitys vaihtelee riippuen uskonnosta ja käyttötarkoituksesta. Phuttamonthonin puistossa Thaimaassa sijaitseva kivinen veiston on tarkemmin ottaen ”wheel of doctrine” eli ”opinpyörä”.

Dharmachakra on niin merkittävä symboli paikallisessa kulttuurissa että se päätynyt myös Intian lippuun.

Kuvassa buddhalaisessa puistossa oleva Dharmachakra patsas.

Konarkin pyörä

Vaikka asiantuntijat eivät ole yhtämielisiä siitä ovatko Konarkin pyörät Dharmachakroja vai eivät, ovat ne silti ehdottomasti maininnan arvoisia. Halkaisijaltaan vaikuttavat 

Maksuttomat Onnenpyörät

Sivuiltamme löytyy neljä mkasutonta erilaista onnenpyörätyylistä arvontakonetta: kaksi lapsille tehtyä, sekä kaksi jotka on suunniteltu käytettäväksi mobiililaitteella. Näitä onnenpyöriä on tulossa myöhemmin lisää.

Kuvassa Lasten Onnenpyörästä tuttu keinuhevonen

Lasten onnenpyörä

Muunmuassa varhaiskasvatuksen käyttöön suunniteltu onnenpyörä jossa on paljon mielenkiintoista, interaktiivista sisältöä.

Kuvassa merirosvo teemaisessa arvontakoneessa esiintyvä laiva

ARRRvontakone!

Hauska arvontakone merirosvoteemalla esimerkiksi lasten synttäreille. Voit vaikka striimata koneen juhlapaikan televisioon!

Halo Onnenpyörä arvontakone keltaoranssilla tehostevärillä

Halo onnenpyörä

Halo on mobiilikäyttöön suunniteltu onnenpyörä. Valitse useasta eri värivauhtoehdosta. Voit myös nauhoittaa arvonnasta videon.

Kuvassa Meisseli, hauskaan ja mieleenjäävään arvontaan.

Meisseli

Meisseli on onnenpyörä jossa kiekon sijasta voittajan määrittävä osoitin pyörii. Meisselillä on myös ikioma teemabiisi!