UUTTA! Lottokonehuone on avattu. Klikkaa tästä ja rakenna oma lottokone!

Järjestä lotto omalla lottokoneella!

Täältä löydät kahdenlaisia lottokoneita oman lotto -arvonnan järjestämiseen.

Yhteistä molemmissa versioissa on reaaliajan tunnistus, jolloin kone suorittaa lotto -arvonnan automatisoidusti, ennalta sovitun suunnitelman mukaan:

Kuvassa Lotto -arvonnan järjestämiseen suunniteltu lottokone mainospylväässä.

Lottokone tapahtumaan

Lottokonetta voi hyödyntää livetapahtumassa usealla eri tavalla. Automatisoitu lottokone voidaan esimerkiksi asettaa suorittamaan lotto -arvonta tunnin tai kahden välein jolloin osallistujien mielenkiinto ja arvonnan tuoma jännitys pysyvät yllä. Lottoarvontaan voi livetapahtumassa osallistua vaikka QR -koodin kautta omalla mobiililaitteella. Millainen kone sopisi teidän tapahtumaanne? Lue lisää!

Kuvassa Lotto -arvonnan järjestämiseen suunniteltu lottokone verkkosivuilla.

Lottokone verkkosivuille

Verkkosivuille asetettava lottokone suorittaa lotto -arvonnan joka viikko täysin automaattisesti. Se pyörittää lottopalloja viisi päivää ja näyttää tulokset kahden päivän ajan, jonka jälkeen se aloittaa itse alusta. Kone kerää lotto-arvontaan osallistuvien sähköpostiosoitteet uutiskirjelistalle. Se toimii siis samalla tehokkaana liidimagneettina. Jos tahdotte kädet vapaaksi toistuvalta kampanjoinnilta, suosittelen lukemaan lisää:

Mitä on lotto?

Sanotaan että suomalaiset ovat ”lottokansaa”. Lotto pelinä ei kuitenkaan ole kaikille itsestäänselvyys. 

 

Lottopeleillä on pitkä historia ja ne ovat suosittuja ympäri maailmaa. Lottoa on usein käytetty yhteiskunnallisten toimintojen ja palveluiden kehittämiseen, jolloin osallistujat ovat sijoittaneet yhteiseen pottiin. Myös nykyään osa esimerkiksi Veikkauksen järjestämien lotto -arvontojen tuotoista suunnataan suoraan erilaisiin hyväntekeväisyyskohteisiin.

Lotto on peli joka perustuu täysin sattumanvaraisuuteen. Siihen on helppo kenen tahansa osallistua: peliin valitaan ennalta sovittu määrä numeroita jotka arvotaan sovittuna aikana. Lotto on yksi tunnetuimpia rahapelejä, mutta täällä sillä on toinen merkitys: auttaa luomaan iloista ja yhteisöllistä sisältöä erilaisiin tapahtumiin! Lotto on arvontapeli muiden joukossa ja on monia hauskoja tapoja miten sitä voi hyödyntää myös ilman raha – tai uhkapelikulmaa.
 

Rakenna oma lottokone!

Lottokonehuoneella voit rakentaa valmiista paloista oman lottokoneen!
Ohjeita Lottokonehuoneen käyttöön:

Kuvassa neljä erilaista lottokone -variaatiota.

Mikä on todennäköisyys voittaa lotto -arvonnassa?

Ei liene yllätys että yleisin kysymys lottoon liittyen on se, että mikä on todennäköisyys voittaa lotossa 7 oikein? 

Käytän esimerkkinä taas Veikkauksen lottoa: Kun numeroita valitaan väliltä 1-40 ja niitä valitaan seitsemän, on voiton todennäköisyys 1:18 643 560. Prosenteissa tämä on 0,0000054%. Jostain syystä usein verrataan loton voittamisen ja salaman iskemäksi tulemisen (ja siihen kuolemisen) todennäköisyyksiä keskenään, joten tehdään sama nytkin:

Todennäköisyys kuolla salamaniskuun suomessa on 1:11 126 394 (1kpl joka toinen vuosi, suomen väkiluku kerrottuna kahdella). Tämä taas on prosenteissa 0,000009%. On siis lähes tuplasti todennäköisempää tulla salaman tappamaksi kuin voittaa perinteisessä lotossa 7 oikein. 

Näitä todennäköisyyksiä lasketaan kombinatoriikkaa käyttäen.

Perinteisessä lotossa voittosuhde on siis häviävän pieni, mutta samalla pelaajamäärä on erittäin suuri, ja on hyvä muistaa että lottorivejä pelataan usein enemmän kuin yksi / osallistuja. Näissä lottokoneissa joita valmistan on voiton todennäköisyys suhteutettu yleisön, eli potentiaalisten osallistujien määrään. Yhdessä asiakkaan kanssa sovitaan, minkä suuruinen voittoprosentista tulee. Tätä voidaan säätää muuttamalla valintahaarukkaa sekä valittavien numeroiden määrää.