UUTTA! Lottokonehuone on avattu. Klikkaa tästä ja rakenna oma lottokone!

Ikioma arvontakone yritystapahtumiin?

Tällä sivulla kerron mikä on arvontakone ja mikä on sen potentiaali messuilla, yritystapahtumissa sekä työkaluna yrityksen tai muun organisaation sosiaalisen median kanavissa.

Maksuttomat arvontakoneemme löytyvät sekä tämän sivun lopusta että päävalikosta.

Oletko etsimässä BNI -arvontakonettaLöydät sen täältä.

Oma arvontakone vahvistaa brändiä

Oma arvontakone ja jokainen sillä suoritettu arvonta työyhteisön, yhteistyökumppaneiden tai asiakkaiden kesken on loistava tilaisuus tuoda yrityksesi brändi ja logo esiin. Tapahtumissa ja messuilla oma yksilöity arvontakone herättää yleisön huomion ja sillä voidaan järjestää mieleenpainuva arvonta.

Tämän sivun lopusta löytyy kaksi eri arvontakonetta joita voitte vapaasti käyttää järjestämiinne arvontoihin. Arvontakoneet eivät sisällä kohdennettua mainontaa ja osalla niistä voit nauhoittaa arvonnastasi videon.

Nämä edellä mainitut arvontakoneet toimivat työnäytteinäni, ja tähän loppuun toteankin että kaikkein parhaat arvonnat suoritetaan yrityksen ikiomilla väreillä ja tunnuksilla.

Yrityskäytön lisäksi arvontakoneet sopivat loistavasti myös päiväkoteihin ja kouluihin.

Kuva BNI arvontakoneesta läppärin näytöllä.

Mitä tarkoittaa arvontakone?

Arvontakoneet ovat satunnaislukuja tai numeroyhdistelmiä tuottavia työkaluja. Sen sijaan että arvontakoneeseen listattaisiin osallistujia, siihen voidaan listata myös tehtäviä, kysymyksiä tai palkintoja joiden vastaanottaja on ja valmiiksi selvillä. Nämä koneet on suunniteltu oikeudenmukaisiksi ja puolueettomiksi jotta jokaisella arvottavalla kohteella on yhtäläinen mahdollisuus tulla valituksi.

Arvontakoneista ehkä tunnetuin on onnenpyörä. Siinä numerot, nimet tai palkinnot listataan suoraan kiekolle, jota arvontaan osallistuva kilpailija pyörättävät. Onnenpyörän reunaan asetettu “täppä” tai nuoli määrittää kohdan josta arvonnan lopputulos luetaan. Onnenpyörä -sivulta löytyy lisää tietoa Onnenpyörän käytön historiasta.

Toinen tunnettu arvontakonetyyppi on lottokone. Siinä valmiiksi numeroidut lottopallot pyörivät rummussa ja valikoituvat satunnaisesti yksitellen paljastaen yhdistelmän numeroita. Suomen tunnetuinta lottopeliä pyörittää Veikkaus. Kaikki valmistamamme arvontakoneet toimivat suoraan selaimessa ja tarvittaessa myös ilman nettiyhteyttä.

Missä ja miten arvontakonetta voi käyttää?

MESSUILLA:

Juuri nyt on suosiossa oma arvontakone nimenomaan messukäyttöön. Arvontakone kotiutetaan asiakkaan omaan webhotelliin toivottuun sijaintiin (esim. www.yritys.fi/arvontakone). Arvontakone täytetään osallistujien nimistä paikan päällä, jonka jälkeen arvontakone joko suoratoistetaan näytölle tai sitten heijastetaan projektorilla seinälle / kankaalle.

Arvonnasta tehdään läsnäolijoille visuaalinen, vaikuttava ja viihdyttävä näytös! Arvontakoneeseen voidaan lisätä loppuun jarru joka viivästyttää voittajan julkistamista, tai sitten voidaan arpoa kaksi voittajaa joiden välillä kone käy lopuksi ”kaksintaistelun”.

Mitä hyötyä tästä on? Messupaikalla voitte houkutella ihmisiä osallistumaan arvontaan, jonka vastineeksi voitte pyytää esim. osallistumista  lyhyeen kyselyyn, tai liittymistä uutiskirjeen tilaajaksi.

ORGANISAATION SISÄLLÄ:

Onko teillä säännöllisiä suuria kokoontumisia, tai isot juhlat tiedossa? Yrityksen oma arvontakone ja sen ottaminen osaksi tapahtumaa on loistava keino palkita ja motivoida työntekijöitä joka portaalla.

Suomen BNI -organisaatiolla (Business Network International) on käytössä arvontakone jota käytetään säännöllisissä, jokaviikkoisissa myyntikokouksissa. Ideana on se, että tuomalla hyvää ryhmälle ja sen jäsenille, saa pisteitä joilla osallistua arvontaan kokouksen lopussa. Arvontalahjan voittajalle tuo aina päivän yritysesittelyn pitäjä.

B2C LIIKETILOISSA:

”Se on se mesta jossa saa oman nimen arvontakoneeseen!”. Näitä ei ole käytössä vielä paljon joten nyt on esimerkiksi karaoke- ja urheilubaarien hyvä aktivoitua oman arvontakoneen suunnitteluun. Arvontojen järjestäminen esim. karaokeiltaan osallistujien kesken lisää yhteisöllisyyttä ja vahvistaa paikan tunnelmaa. Näitä arvontoja tehdään jo, mutta nyt siihen on saatavilla visuaalinen työkalu joka jättää asiakkaillenne positiivisen muistijäljen!

SOMEKANAVILLA:

Samaa arvontakonetta voidaan käyttää livetapahtumissa, etänä järjestettävissä tapahtumissa sekä sosiaalisessa mediassa. Kun arvontakoneessanne on nauhoitus -ominaisuus, voitte nauhoittaa arvonnasta videon jonka voitte sitten julkaista somekanavillanne. Näkyvyys on taattu ja mitä parempi palkinto, sitä suurempi yleisö!

Tarvittaessa arvontakoneeseen saa myös lukituksen, jottei sitä voida väärinkäyttää organisaatioon kuulumattoman osapuolen toimesta.

Arvontakoneen ominaisuudet

Yksilöity arvontakone sisältää oletusarvoisesti seuraavat ominaisuudet:

Vähintään 30 osallistujaa:
Riippuen arvontakoneen tyylistä, osallistujia voi olla myös rajaton määrä. Onnenpyörässä tai visuaalisesti sitä vastaavassa arvontakoneessa (kuten esimerkkinä Meisselissä) suurin määrä osallistujia on 30, sillä fontin kutistuessa liikaa sitä suurempi määrä ei enää näytä hyvältä.

Yksilöity ulkoasu:
Arvontakone suunnitellaan ja luodaan asiakkaan toiveiden ja ohjeiden mukaan. Siitä voi tulla juuri niin räikeä tai hillitty kuin halutaan. Kun voittajan nimi paljastuu, arvontakoneeseen voidaan lisätä vaikka ilotulitusefekti. Työhön sisältyy kaksi tarkistuskierrosta.

Toimitus ZIP-pakettina:
Ilman toimituskuluja tai hiilijalanjälkiä! Mukana tulee ohjeet kuinka arvontakone kotiutetaan omalle webhotellille. Vaihtoehtoisesti myös kotiutan arvontakoneen toivottuun sijaintiinsa puolestanne.

Täydet käyttöoikeudet:
Arvontakoneen mukana tulee täydet käyttö- ja jatkomuokkausoikeudet.

Saatavilla aina:
Arvontakoneen ollessa valitsemassanne URL-osoitteessa, se kulkee aina mukananne minne menettekin. Myös ilman nettiyhteyttä!

Näitä lisäominaisuuksia arvontakoneeseen saa:

Monikielisyys:
Arvontakoneeseen voidaan tarvittaessa rakentaa sekä sisäiset käyttöohjeet että käyttöliittymä useammalla eri kielellä.

Arvonnan nauhoitus:
Tämän avulla voitte hyödyntää arvontakonetta tehokkaammin myös somekanavillanne. Voitte nauhoittaa arvonnasta videon joka voidaan esittää sosiaalisessa mediassa. Video herättää huomiota ja houkuttelee lisää seuraajia tileillenne. 

Arvontakoneen lukitus:
Jos halutaan varmistua siltä ettei arvontakonetta käytä kukaan organisaation ulkopuolinen henkilö, siihen voidaan laittaa lukitus. Myös itse sivu voidaan suojata salasanalla.

Keston säätö:
Eri tilanteissa toimii erilainen vauhti. Arvontakoneeseen voi saada mahdollisuuden valita arvonnan kesto (esim. 10s, 30s, 1min).

Reaaliajan tunnistus:
Tämä tekee arvontakoneestasi astetta uniikimman. Reaaliajan tunnistuksella arvontakoneen ulkoasu saadaan muuttumaan automaattisesti haluttuun. Muutos / muutokset voidaan asettaa vuorokaudenajan, kuukauden, vuodenajan tai juhlapyhän mukaan. Mahdollisuudet tämän hyödyntämiseen ovat rajattomat!

Plus muuta:
Kysymällä se selviää! Arvontakoneita tehdään niin moneen eri käyttötarpeeseen ja usein asiakkaalta itseltään tulee loistavia ideoita kun vain tuo ajatuksensa julki. Rajat ovat pitkälti mielikuvituksen varassa ja etenkin visuaalisella puolella, arvontakoneeseen voidaan lisätä mitä näyttävämpiä yksityiskohtia.

Paljonko oma arvontakone maksaa?

Yksilöidyn arvontakoneen hinta liikkuu 2600-4000€:n välillä (+alv24%).

Kyseessä on kertasijoitus ilman kuukausimaksuja. Valmis arvontakone tarvitsee asiakkaalta oman kodin webhotellista, mutta koska lähes kaikilla yrityksillä on jo entuudestaan omat verkkosivut ei tästäkään koostu ylimääräisiä kustannuksia. Arvontakoneen lopullinen hinta määräytyy siihen tarvittavien lisäominaisuuksien mukaan.

Arvontakone luodaan sen mukaan millaisia tarpeita ja tavoitteita yrityksellänne on: Haluatteko kasvattaa uutiskirjeen tilaajamäärää passiivisesti, käyttää konetta somessa videoiden muodossa vai järjestää arvonnat livetapahtumissa brändiä vahvistaen? Ehkä tarvitsette tapahtumiinne oman arvontakoneen tueksi myös QR-koodin ja / tai tulostettavia arpajaislipukkeita?

Varaa kalenteristani sinulle sopiva aika ja ideoidaan yhdessä juuri teille sopiva arvontakonekokonaisuus!

Oma arvontakone innovaatiosetelillä?

Kyllä, se on mahdollista: autamme hakemuksen kirjoittamisessa maksutta.

Innovaatiosetelin avulla saat yrityksellesi arvontakoneen Business Finlandin tukemana, joka tarkoittaa sitä että se on sinulle täysin maksuton. Innovaatioseteli myönnetään yritykselle vain kerran ja se on 6000€:n arvoinen – tällä saat arvontakoneen kaikilla herkuilla. Innovaatiosetelin edellytyksenä on kansainvälistyminen, joten arvontakoneesta tehdään monikielinen ja sitä tullaan hyödyntämään yrityksen matkassa yli maan rajojen.

Meillä on kokemusta innovaatiosetelihakemusten kirjoittamisesta ja autamme sinua hakuprosessissa maksutta. 

Lue lisää innovaatiosetelistä.

Referenssit

Jimm's PC:n onnenpyörä arvontakone läppärin näytöllä.

Jimm´s PC Store

Jimm´s PC Store on vuonna 2001 perustettu tietotekniikan verkkokauppa. Heidän onnenpyörään pääset tutustumaan laittamalla heidän somekanavansa seurantaan ja bongaamalla heidät alan messuilla.

Kuva BNI arvontakoneesta läppärin näytöllä.

BNI Arvontakone

BNI arvontakone on ollut käytössä jo useamman vuoden ryhmissä ympäri Suomea. BNI on maailman suurin liike-elämän suositusorganisaatio jolla on suomessa noin neljäkymmentä ryhmää ympäri maata.

Frogonfly Studios OY:n onnenpyörä arvontakone läppärin näytöllä.

Frogonfly Studios

Tätä arvontakonetta käytän omissa arvonnoissani. Tule seuraamaan sivujani ja osallistu arvontoihin. Muista osallistua myös viikottain toistuvaan lottoarvontaan: päävoittona on oma yksilöity arvontakone!

BNI Suomi Arvontakone

Ohessa lyhyt mallivideo BNI:n omasta arvontakonetta. Tässä arvontakoneessa on kolme erilaista ulkoasua arvonnan ajaksi joista koneen käyttäjä saa valita mieleisensä. Osallistujia voidaan lisätä rajaton määrä.

Jos haluat nähdä tämän arvontakoneen tositoimissa, tervetuloa vieraakseni BNI Online Premiumin kokoukseen! Kokoonnumme Zoomissa joka torstai klo. 14:00 yli kolmenkymmenen eri alan yrittäjän kesken. Tilaisuus on maksuton.

Play Video about BNI arvontakonevideon kansikuva

Osallistu lottoarvontaan

Päävoittona oma yksilöity arvontakone!

Arvontakoneiden historiaa

Arvontakoneet ovat olleet osa ihmisten elämää jo vuosisatojen ajan. Niitä on kehitetty ja käytetty eri muodoissaan eri puolilla maailmaa. Varhaisimmat tunnetut arvontakoneet ovat peräisin antiikin Kreikasta, jossa käytettiin usein luita tai muita esineitä, joissa oli merkkejä tai numeroita arvontojen suorittamiseen.

Myöhemmin arvontakoneet kehittyivät mekaanisiksi laitteiksi joissa oli pyöriviä elementtejä, joihin oli merkitty numeroita tai nimiä. Näitä koneita käytettiin esimerkiksi lottoarvonnoissa ja raha-automaateissa. 1900-luvulla kehitettiin myös sähköisiä arvontakoneita, jotka olivat entistä tarkempia ja nopeampia.

Nykyään moniet arvontakoneet ovat tietokoneohjattuja ja käyttävät satunnaislukugeneraattoreita varmistamaan, että arvonta on täysin reilu ja satunnainen.

Maksuttomat arvontakoneet

Kuvassa Meisseli arvontakone puhelimen näytöllä.

Meisseli

Meisseli arvontakone on ala-arvoisella huumorilla luotu työkalu jolla arvot satunnaisen numeron 1-30 välillä. Tällä arvontakoneella on myös oma kuuntelun arvoinen teemabiisi!

Halo Onnenpyörä arvontakone sinivioletilla tehostevärillä

Halo Onnenpyörä

Tällä Onnenpyörällä voit nauhoittaa videon arvonnastasi ilman vesileimaa. Nimensä Halo saa kuudesta värikkäästä kehysvaihtoehdosta. Valitse itsellesi mieluisin! Halo on kolmikielinen.

Kuvassa Lottokone jolla lotto suoritetaan.

Lotto

Tällä lottokoneella voit suorittaa oman loton somekanavillasi. Valittavana on 5 erilaista väriteemaa. Myös tällä arvontakoneella voit nauhoittaa videon ilman vesileimaa.

20%:n liidipalkkio!

Tarjoamme vielä toistaiseksi 20%:n euron liidipalkkiota kauppaan johtaneista suosituksista arvontakoneisiin liittyen. Tunnetko jonkun, joka voisi hyötyä omasta arvontakoneesta messuilla, tai verkkosivuille kotiutetusta lottokoneesta joka hoitaa kampanjoinnin itse keräten samalla uutiskirjeen tilaajia? Nyt on loistava tilaisuus saattaa kaveri arvontakoneiden pariin ja tienata samalla hieman ylimääräistä!

Lue lisää liidipalkkiosta.